Tuin en Park

Van Horne Brandstoffen & Smeermiddelen is hoofddealer van ASPEN Benelux. Als groothandel beleveren wij subdealers en eindverbruikers. Aspen benzine draagt bij aan de gezondheid van uw werknemers en biedt een besparing op het onderhoud van uw machines en de uitstoot in het milieu.

Daarnaast leveren wij ook (biologisch afbreekbare) reinigers en smeermiddel, speciaal voor de groensector. Zowel in spuitbussen, klein verpakking als ook in 200 liter vaten.

Neem contact met ons op voor een passend advies op maat.

Aspen 2 takt, 4 takt Benzine en Aspen Diesel

Aspen 2 Takt
Aspen 2 is te gebruiken voor alle tweetaktmotoren die een mengverhouding van 1:50 voorschrijven. Omdat de 2-taktolie van Aspen aan de hoogste kwaliteitseisen voldoet, kan Aspen 2 vaak ook gebruikt worden voor tweetaktmotoren die een andere mengverhouding voorschrijven. Aspen 2 is geschikt voor kettingzagen, bosmaaiers, heggenscharen, bladblazers, doorslijpers, grondboren, trilmachines, brommers en andere tweetaktmachines en voertuigen.

Aspen 4 Takt
Aspen 4 is te gebruiken in alle viertaktmotoren waarin Euro 95 ongelood gebruikt wordt. Aspen 4 is geschikt voor grasmaaiers, tuintractoren, boten, golfwagens, bladblazers, grondfrezen, aggregaten, pompen en andere viertaktmachines en voertuigen.

Aspen Diesel
De Aspen D is ontwikkeld voor gebruikers van kleine diesel motoren, denk hierbij aan trilplaten, aggregaten en waterpompen. De Aspen Diesel is voor 90% geproduceerd uit hernieuwbare grondstoffen zoals land- en bosbouw afval. Door het gebruik van deze hernieuwbare grondstoffen worden de broeikas gassen met 50% gereduceerd ten opzichte van gewone diesel. Aspen D bevat net zoals de andere Aspen brandstoffen minder schadelijke stoffen. Ook is de Aspen D lang houdbaar zonder kwaliteit verlies. De motor zal altijd goed starten op Aspen D. Door de zuivere componenten in de Aspen D zal de motor ook schoner blijven tijdens de verbranding.

Omdat Aspen D gemaakt is uit zeer zuivere componenten bevat het een stuk minder schadelijke stoffen dan gewone diesel. In Aspen D zitten minder zwavel en aromaten waardoor het risico voor de gezondheid behoorlijk beperkt wordt. Ook heeft de diesel bijna geen geur, dit is een voordeel in de opslag. Iedere nieuwe jerrycan is verzegeld hierdoor zal deze niet lekken.

Hoe wordt Aspen alkylaatbenzine/schone diesel gemaakt?
Aspen alkylaatbenzine/ schone diesel wordt gemaakt van een paar extreem zuivere gassen die bij het produceren van gewone benzine/diesel ontstaan. Door deze gassen te "alkyleren" (dit is een nabehandeling in de raffinaderij) ontstaat een extreem zuivere, groene benzine en diesel.

Wanneer moet ik ASPEN gebruiken?
Alkylaatbenzine is alleen verplicht voor medewerkers die in dienst zijn van een bedrijf. De werkgever is verplicht om zijn werknemers maximaal te beschermen. Maar ook als particulier is het verstandiger om Aspen te gebruiken in bijvoorbeeld de grasmaaier.

Met Aspen wordt de uitstoot van een benzinemotor 99% schoner. Dit is beter voor uw gezondheid, uw motor en ons milieu. Daarnaast is Aspen ook eenvoudig in het gebruik. U hoeft niet meer naar de benzinepomp, niet meer zelf te mengen met olie en Aspen is jarenlang houdbaar, waardoor u altijd de beste benzine op voorraad heeft! Kant en klaar in een 5L jerrycan met vulhulp.

Agealube Lawn Mower 10W30

Motorolie voor alle benzine- en dieselmotoren van grasmaaiers en kleine machines. Inzetbaar in alle seizoenen. Beschermt de motor optimaal onder de zwaarste omstandigheden. Zorgt voor een vlotte koude start en is bestand tegen hoge temperaturen. Houdt de motor schoon en voorkomt afzettingen.

TERUG
5 liter can Aspen 2 takt