AdBlue

AdBlue - de schone oplossing

Sinds verscheidene jaren, zijn de marginale waarden voor uitlaatgassen van bedrijfsauto's beduidend beperkt binnen de EU. De huidige normen hiervoor - in Europa bekend onder EURO 5 en 6 -  zorgen ervoor dat maximale emissies van NOx (stikstofoxiden) en roetdeeltjes met 80% en respectievelijk 40% zijn verminderd. Om die doelstellingen te bereiken, maakt het grootste deel van de Europese OEMs gebruik van de reeds lang gevestigde SCR - technologie.

Hoe werkt AdBlue van BASF?

AdBlue is een heldere, niet giftige en veilige hoog zuivere ureumoplossing van 32.5% in gedemineraliseerd water. Het wordt direct ingespoten in het uitlaatgas waar het als reductiemiddel dient voor de schadelijke stoffen. Daarbij, wordt ammoniak vrijgegeven die vervolgens in de katalysator met de schadelijke stikstofoxiden reageert tot elementaire stikstof en water. Zowel de stikstof en het water zijn natuurlijke bestanddelen van de lucht die wij dagelijks inademen. Hierdoor, kan de hoeveelheid schadelijke oxiden in de emissie met 85% worden verminderd.

Verminderde brandstofconsumptie en constante motorprestaties

In combinatie met de SCR-Technologie, optimaliseert AdBlue de emissie van roetdeeltjes en brandstofconsumptie. Hiermee, kan de hoeveelheid roetdeeltjes in het uitlaatgas met 40% worden verminderd en wordt met behulp van AdBlue de brandstofconsumptie met 5% verminderd zonder de motoroutput te beïnvloeden.

AdBlue van BASF - De oplossing voor de toekomst!

AdBlue maakt deel uit van een toekomstig-bewijsconcept voor de vermindering van uitlaatemissies. Door milieu-vriendelijkheid en kostendoeltreffendheid te combineren, beantwoordt AdBlue® aan alle EURO 5 en 6 doelstellingen.

Optispray Adblue

OptiSpray is een speciale AdBlue met toevoeging voor katalysatoren die niet voldoende op temperatuur komen. Door deze lage bedrijfstemperatuur kan er verstopping optreden in nozzles, leidingen en uitlaatsystemen. OptiSpray is dè oplossing voor dit probleem. Deze kant-en-klare AdBlue wordt zelfs voorgeschreven door diverse tractormerken (Same – Deutz) vrachtwagenmerken (Volvo). OptiSpray voldoet aan de eisen voor AdBlue in ISO 22241. Bevriest onder -11C. Bij voorkeur koel en donker opslaan bij constante temperatuur (max 30 graden).

Verpakkingen

Wij leveren AdBlue in bulk met een tankwagen aan uw locatie in een 1000 liter IBC, minibulktank of een ondergrondse tank.

Daarnaast leveren wij AdBlue in jerrycans van 10 liter en in vaten van 208 liter.

Neem contact met ons op voor een passend advies op maat of bestel hier direct uw AdBlue.

TERUG
1000 liter IBC AdBlue met pompset