Esso Diesel Blue: Diesel met 30% CO2 reductie!

Van Horne Brandstoffen & Smeermiddelen is al meer dan 65 jaar actief in de Brandstoffen en Smeermiddelen handel in zowel Nederland (Budel) als in België (Hamont-Achel). Naast levering aan wederverkopers en eindverbruikers, exploiteren we op beide locaties ook een Esso tankstation.

Esso Diesel Blue
Vanaf 1 november is het bij het Esso tankstation aan de Randweg Oost 1 te Budel mogelijk om Esso Diesel Blue te tanken. Dit product bestaat voor 30% uit Hydro Treated Vegetable Oil (HVO) en voor 70% uit normale diesel en is hiermee veel duurzamer!

Deze HVO bestaat uit resten van plantaardige oliën die eerst een voedseldoel hebben gediend.

CO2 reductie en lager brandstofverbruik
Esso Diesel Blue heeft een CO2 reductie van 30% ten opzichte van normale diesel. Bijkomend voordeel is, dat het brandstofverbruik gunstiger is dan bij normale diesel.

Ieder voertuig is geschikt
U kunt probleemloos met een dieselvoertuig op Esso Diesel Blue rijden. Esso Diesel Blue is technisch zelfs beter voor je motor dan gewone fossiele diesel.

Als het gaat om garantiebehoud voldoet de Esso Diesel Blue aan de EN590 normering. Dit is de standaard Europese normering voor dieselbrandstoffen.

Tevens is het geen enkel probleem om gewone diesel en Esso Diesel Blue af te wisselen.

Verlaag uw CO2-Foodprint
Voor bedrijven is het juist extra interessant om over te stappen op Esso Diesel Blue. Als bedrijf ontvangt u van ons een BDS document, waarop de CO2-reductie in kilogrammen is verantwoord. Deze kunt u vervolgens gebruiken voor het verlagen van de CO2-footprint.

Levering Blauwe Diesel aan huis
Naast tanken bij ons tankstation in Budel is het in Nederland ook mogelijk om Blauwe Diesel aan huis geleverd te krijgen, zowel met 20% als met 50% HVO.

Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden!

Esso Diesel Blue