AdBlue voor milieuvriendelijker rijden

De laatste jaren zijn de EU-normen voor uitlaatgassen van bedrijfswagens steeds strenger geworden. Onder de huidige normen (EURO 5 en EURO 6) moeten uw wagens 80% minder stikstofoxiden (NOx) uitstoten en 40% minder roetdeeltjes om vervuiling te verminderen. Hiervoor wordt steeds vaker gebruikgemaakt van SCR-technologie – niet alleen in vrachtwagens en bestelbusjes, maar ook in tractoren en personenauto’s die op diesel rijden. In deze voertuigen wordt AdBlue gebruikt om de hoeveelheid NOx in de emissies sterk te verminderen, wat beter is voor het milieu en bovendien voor een betere motorprestatie en lager brandstofverbruik zorgt. Hier leert u meer over de werking en voordelen van Adblue. 
 

Wat is AdBlue van BASF?

AdBlue is een zeer zuivere ureumoplossing van 32.5% in gedemineraliseerd water. Deze oplossing is helder, niet giftig en niet explosief. Als u AdBlue op uw handen krijgt, is het genoeg om deze goed te wassen. Ook vlekken op de lak van de wagen of in uw kleren kunnen verwijderd worden door goed te spoelen met water. AdBlue wordt in een afzonderlijke tank in het voertuig meegenomen. Tijdens het rijden wordt het in de uitlaatgassen gespoten, waar het de schadelijke stikstofoxiden die vrijkomen bij de verbranding van diesel omzet in stikstof en water. Het is dus geen brandstof!

Hoe werkt AdBlue?

Zoals genoemd wordt AdBlue ingespoten in het hete uitlaatgas. Bij de verhitting van de ureumoplossing komt ammoniak vrij. In een katalysator reageert het ammoniak met de stikstofoxiden. Het resultaat van deze chemische reactie is een onschadelijk mengsel van water, stikstofgas en koolstofdioxide – stoffen die van nature in de lucht voorkomen. Door gebruik te maken van AdBlue kan de hoeveelheid NOx in de uitlaatgassen met wel 85% worden verminderd, waardoor ook zware dieselmotoren aan de emissienormen kunnen voldoen.

Het belang van kwaliteit

AdBlue is verkrijgbaar bij tankstations, maar u bent hierbij niet altijd verzekerd van goede kwaliteit. Gebruikt u AdBlue van lagere kwaliteit, dan kan dit invloed hebben op de conditie van de katalysator. De grote hoeveelheid onoplosbare deeltjes in slechte AdBlue kan voor kalk in de katalysator zorgen, wat de verstuivers kan verstoppen en uiteindelijk zelfs beschadigen. Van Horne Brandstoffen en Smeermiddelen raadt u daarom aan om een of meerdere IBC-tanks aan te schaffen. U kunt daaruit direct zelf AdBlue tanken. U bent dan op de lange termijn bovendien een stuk voordeliger uit. Wij leveren AdBlue van BASF in Zuidoost-Brabant en Noord- en Midden-Limburg.

De voordelen van AdBlue

Zoals u ziet heeft het gebruik van ABlue in uw bedrijfswagens diverse voordelen die we graag nog even voor u op een rijtje zetten:
• Het is een schone oplossing om te voldoen aan de EU-normen voor emissies
• Het is beter voor het milieu
• AdBlue vermindert het dieselgebruik met 5-6%
• AdBlue is niet giftig en niet explosief

Wilt u meer weten over AdBlue of meteen een bestelling plaatsen voor levering in Zuidoost-Brabant of Noord- en Midden-Limburg? Neem contact op met Van Horne Brandstoffen en Smeermiddelen.
 

Alles over stookolie

Ook als u al jaren een stookolieketel gebruikt om uw huis te verwarmen zit u waarschijnlijk met een aantal vragen. Is stookolie hetzelfde als mazout of gasolie? En is het gebruik van een stookolieketel of mazoutinstallatie duurzaam of niet? In deze blog gaan we hier dieper op in. We leggen onder meer uit of er verschillen zijn tussen de diverse benamingen van stookolie en hoe u het gebruik van stookolie zo duurzaam mogelijk kunt maken.

Wat zijn de verschillende soorten stookolie?

Stookolie is een verwarmingsbrandstof die afkomstig is uit de raffinage van aardolie. Er worden veel verschillende namen gebruikt voor stookolie, maar het gaat hierbij steeds om precies hetzelfde product. Er zijn dus geen verschillen tussen bijvoorbeeld stookolie, mazout, huisbrandolie en gasolie. U kunt gerust een van deze olieën bestellen voor gebruik in uw stookolieketels. Twijfelt u toch? Van Horne Brandstoffen uit Noord-Brabant kan u uitgebreid adviseren over de juiste olie voor uw stookolieketel.

Let er wel op dat diesel een heel ander product is dan stookolie, al is de chemische samenstelling vrijwel gelijk. Diesel is namelijk geen verwarmingsbrandstof, maar een motorbrandstof. Het is ook een stuk duurder. Een dieselvoertuig rijdt absoluut niet op stookolie!

Stookolie en duurzaamheid

Omdat stookolie een fossiele brandstof is, twijfelen veel mensen de laatste tijd of het gebruik van olie als verwarmingsbrandstof wel duurzaam is. Verwarmen met stookolie heeft een vergelijkbare CO2-uitstoot als verwarmen met aardgas en gasolie wordt steeds efficiënter en milieuvriendelijker dankzij diverse innovaties. Bovendien is de hoeveelheid zwavel in stookolie in de afgelopen 50 jaar met maar liefst 99,3% verminderd. U hoeft dus niet meteen te stoppen met het gebruik van huisbrandolie. Wel kan het diverse voordelen opleveren – zowel voor u als voor het milieu – om uw oude stookolieketel te vervangen voor een moderne variant.

Een nieuwe generatie condensatieketel op stookolie heeft een rendement van maar liefst 98% en stoot 30% minder CO2 uit. Ook verbruikt u zo 30% minder energie, wat u terugziet op uw maandelijkse rekening. Deze investering verdient u dus binnen een aantal jaar terug. Een nog betere oplossing is om uw condenserende stookolieketel te combineren met een zonneboiler. Deze hybride installatie belast het milieu nog minder en levert u een extra besparing op van ongeveer 10%.

 

ESSO OPTIPLUS Gasolie (zwavelarm)

Moderne verwarmingsinstallaties stellen de hoogste eisen aan stookolie. Kiezen voor een stookolie die aan alle kwaliteitscriteria beantwoordt, helpt om uw verwarmingsinstallatie te beschermen en een hoog rendement te behouden.

De voordelen van Esso Optiplus overtreffen de prestaties van Gasolie Extra. Voor allen, die hun verwarmingsinstallatie willen beschermen en tegelijk het prestatieniveau verbeteren, is Esso Optiplus daarom de eerste keuze.

ESSO Gasolie Extra

Esso Gasolie Extra is gemaakt voor klanten die stookolie wensen die schoner verbrandt en minder zwavel bevat.

Door zijn aanzienlijk lager zwavelgehalte, 10 ppm, kan ESSO Gasolie Extra zorgen voor minder emissies.

Het lager zwavelgehalte van deze Gasolie Extra kan, in vergelijking met traditionele stookolie, ook leiden tot minder afzettingen in verwarmingsketels. 

Het Esso product is uitstekend geschikt voor alle types verwarmingsketels, met inbegrip van de nieuwste generatie condensatieketels.

Wilt u meer weten over stookolie of meteen uw zwavelarme mazout bestellen? Neem dan contact op met Van Horne Brandstoffen in Noord-Brabant.

 

 

 

Brandstoffen en smeermiddelen voor uw voertuig

Zonder brandstof en smeermiddelen rijdt uw auto niet. Maar wat is nu het verschil tussen de typen brandstof en wat zijn de grootste voor- en nadelen? Welke smeermiddelen bestaan er en wat is het beste voor uw auto? Van Horne Brandstoffen en zet het voor u op een rij.

 

Brandstofsoorten en meer

Wist u dat Nederland de hoogste belastingdruk op brandstof ter wereld heeft? Een groot gedeelte van onze brandstof bestaat uit accijns, wettelijke heffingen en de btw. Geen wonder dat veel mensen die aan de grens wonen graag in bijvoorbeeld België tanken. Maar accijns en heffingen zijn niet alle factoren die de prijs van brandstof bepalen. Ook de productieomvang, de dollarkoers, wereldgebeurtenissen en de weersomstandigheden zijn van invloed op de prijs van onze brandstof en ook daardoor is er veel prijsverschil tussen diverse soorten brandstof.

 

Naast prijsverschillen tussen brandstoffen bestaan er ook grote verschillen in typen brandstof. De bekendste brandstoftypen zijn diesel, benzine en LPG. Sinds oktober 2018 zijn de namen van de diverse brandstoffen in Europa gestandaardiseerd, hebben biobrandstoffen een nieuwe naam en wordt er gewerkt met symbolen: ronde symbolen voor benzine, vierkanten voor diesel en ruitvormige symbolen voor gas (LPG).

 

Benzine

Naast euro 95 of euro 98 (ook wel super genoemd), zijn er nu verschillende biobrandstoffen met toegevoegd ethanol. Het cijfer, bijvoorbeeld 5 of 10, staat voor het percentage ethanol dat is toegevoegd aan de benzine. Ethanol is toegevoegd om in de toekomst minder afhankelijk te zijn van fossiele brandstoffen, zonder dat auto’s moeten worden aangepast door gebruik van een andere brandstof. U betaalt voor auto’s die rijden op benzine de laagste wegenbelasting, echter is benzine wel het duurst van de drie typen brandstof die we hier bespreken.

 

Diesel

Diesel is een aardolieproduct en makkelijker te vervaardigen dan benzine. Ook is het goedkoper, maar wel slechter voor het milieu doordat het meer fijnstof uitstoot dan benzine. Tegenwoordig bestaan er ook bio diesels, B7, B10 en B100 en een geheel synthetische diesel genaamd XTL die niet uit aardolie is vervaardigd. Diesel is dan wellicht goedkoper en zuiniger in gebruik, de wegenbelasting voor auto’s en andere voertuigen die op diesel lopen valt fors hoger uit dan een benzineauto. Ook zijn dieselauto’s vaak zwaarder, wederom slecht voor de wegenbelasting, en de aanschafprijs van voertuigen met een dieselmotor ligt vaak hoger dan een benzine-equivalent. Alleen als men veel kilometers maakt is een dieselauto dus voordeliger dan een benzineauto van hetzelfde type.

 

LPG

LPG of autogas is een mengsel van buthaan en propaan. De CO2-uitstoot van LPG is lager dan Benzine en Diesel en is erg goedkoop. Echter betaal je voor op LPG rijdende auto’s ook weer meer wegenbelasting. Bovendien is LPG niet overal verkrijgbaar en is het meer belastend voor de motor omdat gas de motor heter maakt dan diesel of benzine. Daarnaast kost een gasinstallatie veel geld en veel ruimte. Vanwege deze en meer nadelen is LPG in Nederland geen populaire brandstof. Echter is LPG wel een stuk beter voor het milieu.

Smeermiddelen

Smeermiddelen zijn onlosmakelijk verbonden met auto’s en andere vervoersmiddelen. Motorolie reinigt en beschermt uw auto. Daarom is het ook van belang dat u het juiste smeermiddel voor het juiste type auto gebruikt.

 

Het schoonhouden van motoronderdelen is belangrijk om ze in goede conditie te houden. Controleer daarom regelmatig het oliepeil van uw auto. Wanneer de olie vervuild is, kan het smeermiddel de motor bijvoorbeeld niet goed beschermen. Smeermiddelen verminderen tevens wrijving en slijtage. Olie vormt een beschermend laagje tussen diverse motoronderdelen en vermindert weerstand door wrijving van actieve onderdelen. Uw motor werkt stiller en gaat langer mee door het gebruik van goede motorolie. Smeermiddelen voeren tevens warmte af die door wrijving ontstaat en voorkomen roest en corrosie.

Wilt u weten welk type smeermiddel uw auto nodig heeft? Raadpleeg dan uw onderhoudsboekje of vraag het uw dealer.

Voor ieder type brandstof en smeermiddel bent u bij Van Horne in Zuidoost-Brabant en Noord- en Midden-Limburg aan het juiste adres. Wij zijn al meer dan 65 jaar actief in de olie- en brandstoffenmarkt en voorzien u graag van advies. Meer weten? Neem contact op.

Diverse soorten olie voor uiteenlopende toepassingen

Olie wordt gebruikt voor veel verschillende toepassingen in uiteenlopende situaties: bijvoorbeeld als smeermiddel in motoren of industriële installaties, of als brandstof voor verwarmingsinstallaties. Al deze soorten olie moeten aan verschillende eisen voldoen om de beste werking op de minst schadelijke manier te garanderen. Van Horne Brandstoffen en Smeermiddelen biedt een ruim assortiment met maar liefst 150 verschillende oliën aan in Zuidoost-Brabant of Noord- en Midden-Limburg, zodat we u voor elke toepassing de juiste olie kunnen aanbieden. Hier ontdekt u meer over onze oliën.

Olie voor auto’s en vrachtwagens

Olie is onmisbaar als smeermiddel voor de motor in uw personenauto, bestelbus of vrachtwagen. De synthetische motorolie Mobil 1 ESP 5W30 is geschikt voor zowel benzine- als dieselmotoren en voldoet aan hoge ACEA- en de API-normen. Voor de zware dieselmotoren van de vrachtwagens in uw wagenpark bieden wij Mobil Delvac XHP ESP 10W-40 aan. Deze olie is speciaal geschikt voor wagens waarin gebruikgemaakt wordt van moderne technologiën. Let op de OEM-specificaties van uw wagens om altijd de juiste olie te kiezen.

Olie voor motoren, cross en racerij

Ook van uw motorfiets verwacht u topprestaties, of u er nou regelmatig de openbare weg mee op gaat of u vaak op de racebaan te vinden bent. De motorolie Mobil 1™ Racing 4T 15W-50 is speciaal ontwikkeld voor motorfietsen om in alle omstandigheden optimale prestaties te kunnen leveren. Zo kunt u in elk seizoen de weg op en doet u vol vertrouwen mee aan een race.

Industriële en agrarische oliën

Van Horne Brandstoffen en Smeermiddelen heeft natuurlijk ook olie voor uw agrarische voertuigen, landbouwwerktuigen, off-road grondverzetwagens en industriële toepassingen. Mobil Agri Extra 10W-40 is een multifunctionele STOU-olie die geschikt is voor de meeste landbouwtoepassingen onder extreme bedrijfsomstandigheden. Voor een olie die voldoet aan de OEM-specificaties van Cummins en Catterpillar kiest u Mobil Delvac XHP ESP 10W-40. Als smeermiddel voor de lagers en tandwielen in uw industriële installaties bieden wij diverse oliën uit de Mobil SHC™ 600 Serie aan. Deze oliën bieden optimale prestaties bij hoge en lage temperaturen met zeer weinig viscositeitsverlies.

Olie voor huis en tuin

Ook voor smeermiddelen en stookolie voor kleinschalige toepassingen in uw huis en tuin kunt u bij ons terecht. Zo hebben we Agealube Lawn Mower 10W30 voor de motor in uw grasmaaier en verscheidene andere kleine machines, en Esso Gasolie Extra als schonere stookolie voor uw verwarmingsketel.

Wilt u meer weten over onze oliën of wilt u dat we u adviseren over de juiste soort olie voor uw toepassing? Neem gerust contact op met Van Horne Brandstoffen en Smeermiddelen of maak meteen een afspraak voor de levering van olie in Zuidoost-Brabant of Noord- en Midden-Limburg.

Rode diesel als brandstof

Rode diesel is goedkoper dan reguliere diesel en is daarom aanlokkelijk om te gebruiken als brandstof. Vroeger mocht het veelal gebruikt worden voor landbouwvoertuigen, maar niet voor auto’s. Tegenwoordig is ook het gebruik van rode diesel in de landbouw in Nederland niet meer (zomaar) toegestaan. In België echter wel. Maar, wat is nu precies rode diesel? Van Horne Brandstoffen en Smeermiddelen legt het uit.

Wat is landbouwdiesel?

Rode diesel of landbouwdiesel is diesel die onder een lager accijnstarief valt. Vroeger gebruikte men rode diesel veel voor landbouwvoertuigen. Landbouwdiesel was gewone diesel aangevuld met de marker furfural en een rode kleurstof om de diesel te onderscheiden van reguliere diesel. Door toevoeging van de rode kleurstof kreeg het de naam rode diesel. Gewone diesel werd en wordt nog steeds hoger belast dan landbouwdiesel. Landbouwdiesel mocht en mag ook vandaag de dag niet gebruikt worden voor wegverkeer in Nederland en België. 

Waarvoor wordt landbouwdiesel gebruikt?

Sinds 2013 is er in Nederland vrijwel alleen nog normale diesel verkrijgbaar en mag rode diesel alleen worden gebruikt voor de aandrijving van beroepsmatig ingezette schepen, zoals de beroepsmatige binnenvaart en visserij. Wordt de rode diesel die in Nederland getankt is wel voor andere doeleinden gebruikt, dan riskeert men een hoge boete, omdat gebruikers wanneer zij toch rode diesel gebruiken belasting ontduiken.

In België mag er nog wel rode diesel worden gebruikt voor de landbouw, wat, onder bepaalde voorwaarden, naar Nederland mag worden vervoerd en gebruikt in het landbouwvoertuig. Oftewel, u mag rode diesel uit België mee terugnemen in de brandstoftank van uw zelfrijdende werktuig/tractor als:
• Het betreffende werktuig/de tractor in België is geweest
• De rode diesel daadwerkelijk in België is getankt in het desbetreffende werktuig/ de tractor
• De rode diesel in het normale brandstofreservoir van het werktuig/de tractor zit
• Bij controle van de douane dient u aan te kunnen tonen dat de rode diesel in België is getankt.

Kortom, u dient dus altijd aan de hand van een ticket/bonnetje aan te kunnen tonen dat u de rode diesel in België heeft getankt. Mobiele tanks of een jerrycan mogen niet. Alleen rechtstreeks tanken in de vaste brandstoftank van het voertuig is toegestaan.
In Nederland geldt een vrijstelling voor een bepaald “werktuig achter tractor”. Om te voorkomen dat bij een grensovergang tussen Nederland en België de berijder een bepaald werktuig, zoals een pomp of generator, van een andere brandstof moet voorzien, bijvoorbeeld rode diesel vervangen door blanke diesel, zijn er uitzonderingen. Hier gelden dezelfde regels als bij het ‘trekkende’ voertuig en dient het brandstofreservoir van het werktuig achter het trekkende voertuig niet verbonden te zijn met het brandstofreservoir van het trekkende voertuig. Meer informatie vindt u in de Staatscourant. 

Rode Diesel in de Scheepvaart
Waarom mag rode diesel in de Nederlandse scheepvaart nog wel? Dat is omdat het niet mogelijk is om accijns te heffen op wateren die vallen onder het regiem van de zogenaamde Herziene Rijnvaartakte. Dat is een verdrag dat de vrijheid van de scheepvaarthandel op de Rijn en daarmee de vrije en gemeenschappelijke transportmarkt regelt. In verband met de daarin opgenomen vrijstelling van belastingen die met de scheepvaart samenhangen, kan rode diesel in de professionele scheepvaart nog worden gebruikt.


Wilt u meer weten over rode diesel en het gebruik hiervan in Nederland en/of België? Of bent u benieuwd naar andere, legale brandstoffen voor uw agrarische voertuigen? Wij leveren diverse soorten brandstof, voor zowel in Nederland als België. Neem contact op met Van Horne Brandstoffen en Smeermiddelen voor meer informatie.